Lecţia 40: Cum dormim

Nu este recomandat să dormim în intervalul de timp cuprins ȋntre zorii zilei și răsăritul soarelui, între rugăciunea maghrib (dusk) și ișa (rugăciunea de seară) și după rugăciunea asr (de după-amiază). În timpul sezonului cald, este recomandat să se doarmă înainte de rugăciune și între rugăciunile dhuhr și asr (de amiază și după-amiază).

Imamul Ja’far Sadiq (a.s.) a spus:

„A dormi în zori este nociv pentru că ȋmpiedică obţinerea mijloacelor de existenţă, schimbă culoarea feței cuiva, ȋngălbenind-o și-i ȋndepărtează frumuseţea. A dormi atunci este rău pentru că ȋn acel interval de timp Bani Israel au primit hrană drept mană și pasări fripte și cei care au dormit au ratat (această hrană)”.

Nobilul Profet (s.a.w.a.) a spus:

„Orice musulman care rămȃne așezat pe covorașul de rugăciune din zori până la răsăritul soarelui (ocupat cu acte de adorare și cu recitarea Coranului) va fi salvat de Allah de la focul iadului.”

O altă tradiție afirmă că actele de adorare din zorii zilei vor aduce credinciosului o răsplată egală cu cea pentru efectuarea unui pelerinaj hajj și păcatele sale ȋi vor fi iertate.

Următorul: Bunele maniere ȋn ceea ce privește locuinţa

Anterior: Ȋmbrăcămintea și modul de a ne ȋmbrăca

Înapoi la Cuprins

 

Biblioteca islamică: Cunoașterea islamului